Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EGYETEMISTÁK, FŐISKOLÁSOK ÉS FIATAL KUTATÓK RÉSZÉRE

2011.03.29

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
EGYETEMISTÁK, FŐISKOLÁSOK ÉS FIATAL KUTATÓK RÉSZÉRE

A Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) és a Pálfi István Régiófejlesztési Alapítvány pályázatot hirdet a felsőoktatási intézmények hallgatói, doktoranduszai, valamint 35 évnél fiatalabb kutatók számára Határtalan Európa - határon átnyúló kapcsolatok témakörben.

A pályázaton magyarországi vagy a környező országokban (Ausztria, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna) tanuló, kutató fiatalok vehetnek részt, egy-egy pályaművel.
A pályázat célja olyan, színvonalas tanulmányok elkészíttetése, amelyek alapjául szolgálhatnak valamely határ menti térség későbbi közös fejlesztésének. Fontos azonban a gyakorlati alkalmazhatóság, tehát hogy a dolgozat eredményeit fel lehessen használni konkrét határ menti fejlesztésekhez.

A pályázaton magyar vagy angol nyelven elkészített pályaművekkel lehet részt venni. A pályázóknak a határon átnyúló együttműködések, határon átnyúló fejlesztések témakörében kell egy dolgozatot elkészíteni, amelynek hossza legalább 40 000 leütés (szóközzel együtt). A dolgozatnak meg kell felelnie a tudományos művekkel szembeni formai elvárásoknak. Külön tartalmi megkötést a kiírók nem tesznek, de a tudományos színvonal, és a hordozott innovációs tartalom a díjak odaítélésének alapvető feltétele.

A pályázat célja a különböző tudományterületeken dolgozó fiatal kutatók, pályájukat tervező egyetemisták, főiskolások érdeklődésének felkeltése a határon átnyúló témák iránt. A határon átnyúló megközelítés számos tudományterületen eredményezhet innovatív megközelítést, újszerű látásmódot. Célunk, hogy a következő generáció kutatói közül minél többen legyenek fogékonyak ez iránt a dimenzió iránt.

További célja a pályázatnak olyan kutatások ösztönzése, amelyek hozzájárulhatnak egy-egy közép-európai határtérség fejlesztéséhez, konkrét projektek kidolgozásához, megvalósításához, valamint a közép-európai népek közötti együttműködés erősítéséhez.

A pályázatot egy kinyomtatott példányban, és digitális formátumban is be kell nyújtani a CESCI címeire:

Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata
1067 Budapest, Teréz krt. 13.
e-mail:
cesci@cesci-net.eu

Postára adás határideje: 2011. június 1.

A legsikeresebb pályaműveket a szakmai elbírálást követően a kiírók pénzbeli jutalomban részesítik és publikálják. A díjátadó ünnepségre szeptember végén Budapesten kerül sor, a Pálfi István emléknap alkalmából.

A pénzjutalmak összege:
I. díj: 300 000 Ft
II. díj: 200 000 Ft
III. díj: 100 000 Ft.
További információ kérhető a CESCI-nél:
cesci@cesci-net.eu

Kapcsolattartó: Csetnek Tímea irodavezető
Tel.: +361/32-12345
Mobil: +3620/355-6540
http://www.cesci-net.eu/